OAMGMAMR, filiala București: avizele pentru exercitarea profesiei, valabile pentru anul 2021 vor fi eliberate în perioada 01 octombrie-31 decembrie 2020

OAMGMAMR, filiala București anunță că a început eliberarea la cerere, pentru membrii săi, a avizului privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de moașă și de asistent medical, pentru anul 2021. Conform informațiilor preluate de pe site-ul organizației (www.oammrbuc.ro), avizul va putea fi obținut online, respectând următorii pași:

  • completarea cererii de eliberare a avizului (modelul de cerere este afișat pe site) și scanarea acesteia;
  • scanarea documentelor necesare eliberării avizului anual;
  • încărcarea cererii de eliberare a avizului și a tuturor documentelor în secțiunea Avizare, din contul personal de pe oammrbuc.ro.

După verificarea cererii și a documentelor trimise de solicitant, dacă acestea îndeplinesc condițiile legale de obținere a avizului, Filiala Mun. București a OAMGMAMR va trimite avizul solicitantului, în format pdf, pe email.

Avizul privind exercitarea profesiei, în original, se va putea ridica de la sediul OAMGMAMR filiala Mun. București numai cu programare făcută anterior, prin intermediul adresei de email de la care s-a primit avizul.

În cazul în care, după verificarea documentelor transmise, se constată neconformități, solicitantul va primi o rezoluție în acest sens, pe email.

Condițiile obligatorii pentru eliberarea Avizului sunt:

  1. Asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională, valabilă pentru perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2021, cu respectarea sumei minime de asigurare prevăzută legal pentru locul de muncă: 10.000 de euro pentru unitățile cu paturi, indiferent de specialitate; 4.000 de euro pentru cele fără paturi (cabinete, clinici, laboratoare); 2.000 de euro pentru asistenții medicali din farmaciile cu circuit deschis, asistenții medicali de igienă și sănătate publică și asistenții medicali care profesează în institute/secții de medicină legală;
  2. plata cotizației la zi;
  3. Realizarea numărului minim de credite de educație profesională continuă.

Membrii OAMGMAMR care la data solicitării Avizului anual nu îndeplinesc condițiile legale de obținere, pot repeta solicitarea, până la 31 decembrie 2020.

Pentru membrii care solicită eliberarea Avizului anual după data de 31 decembrie 2020, eliberarea Avizului anual se va face cu valabilitate de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale.

De menționat că OAMGMAMR-filiala București a stabilit proceduri similare pentru obținerea online a adeverințelor în vederea angajarii, respectiv a certificatelor de membru ala asociației profesionale.

(sursa: preluare de pe site-ul OAMGMAMR – filiala București, https://www.oammrbuc.ro/index.php?articol=183)